2011. október 10., hétfő

A távérzékelési képesség gyakorlása

Kedves blogolvasók, levelezőlista-tagok! Jelzéseitek alapján igény merült fel arra, hogy folytassuk a régebben megkezdett folyamatot, amiben gyakorló kódokat tettünk fel az oldalra és a listára, hogy biztonságos visszajelzéssel együtt végig tudjuk követni a távérzékelési folyamatot. Ennek a lényege: a saját tempódban történő gyakorlás és főleg a visszajelzés megvalósítása érdekében hetente egy-egy kódot (esetenként kettőt, hogy lehessen választani közülük) teszünk közzé az oldalunkon. Ez általában vasárnap vagy hétfőn olvasható a gyakorló_kód címke elején. A kód ismeretében el tudod készíteni a vizsgálatodat a következő vasárnapig, amikor is a kód által fedett cél fotója megjelenik abban a bejegyzésben, ahonnan a kódot leolvastad, így ellenőrizni tudod a saját vizsgálatod pontosságát. (Mi a kód? Nézd meg a Szószedet-ben!)
A fenti rendszerben így abszolút vak (azaz számodra ismeretlen) célokon tőlünk függetlenül is tudsz gyakorolni, hiszen a kód által fedett célt egy hét múlva láthatod, viszont ha személyre szabott véleményt szeretnél olvasni a vizsgálati eredményeddel kapcsolatban, küldd el nekünk e-mail-ben vagy az adott bejegyzés alatti komment-felületen.


A folyamat tehát: egy véletlenszerű kód alapján az általad alkalmazott távérzékelési ülés során állapítsd meg, hogy mi az adott vizsgálat célja! Röviden: mi van a képen? A kódnak a blogban való feltüntetéséhez képest a következő vasárnapon láthatod majd a cél fotóját, így ellenőrizni tudod az eredményedet. Ezt követően újra indul a dolog, egy új kódot fogsz látni a blogban, majd az azt követő vasárnap ugyanabban a bejegyzésben felfedjük a cél fotóját, és ez ismétlődik újra meg újra. Ahol képet is látsz a kód alatt, arra már nem várjuk a vizsgálati eredményeket.

A gyakorláshoz különféle módszereket írtunk le, de természetesen a sajátodat is használhatod, ahogy neked tetszik. Az itt következő részben egy kódot találsz, majd egy lehetséges vizsgálati módszert (figyelem: nagyon alap, NEM ez a távérzékelés valójában, de az első lépésnek tökéletesen megfelel), végül a cél fotóját, és példának egy általatok küldött vizsgálati eredményt. Ez utóbb azért fontos, hogy egy-egy célról legalább ilyen mennyiségű és minőségű információt kell, hogy megállapíts, illetve a lejegyzés módja ehhez hasonlónak kellene lennie.


Ha még új neked a távérzékelés/remote viewing, ezt mindenképpen olvasd el!  


Íme tehát egy új kód: 
3200-1740
Előzetes információ: a cél egy kép.
Írd le, hogy mit ábrázol!



A kód megoldásához néhány távérzékelési módszert ismertettünk már a blogban, legutóbb például a fekete ablakost, még tavasszal.

Most egy másikat, szintén egy egyszerűt osztunk meg itt, elnevezés nélkül.
1. Tegyünk (nem vonalazott-négyzetrácsozott) fehér papírt és ceruzát (feketét) a kezünk ügyébe és helyezkedjünk el kényelmesen.
2. Becsukott szemmel lazuljunk el, ha megoldható, egészen az elalvás határáig.
3. Megerősítésekkel hozzuk a tudatunk tudomására, hogy most a 3200-1740 kód alatti cél információit állapítjuk meg éppen.
4. A tudatunkban feltűnő első információt jegyezzük/rajzoljuk le.
5. Távolodjunk/közeledjünk az előző információtól, vagy feléje. Kérjünk információt a célra vonatkozó tömegről, halmazállapotról, méretről, színről, ízről, hangokról, stb.
6. Szemléljük és jegyezzük fel a kód információit úgy, hogy ne essünk ki az ellazult állapotból. Ha kell rajzoljunk, ha az kell, írjunk. Nem fontos a külalak, később le lehet tisztázni az egészet.
7. Ne gondolkodjunk, és ne keressünk logikát! Azt az információt jegyezzük fel, amit kapunk!
8. Ha van kapacitásunk rá, ellenőrizzük a kapott információkat az ülés végén.
9. Képezzünk egy végső eredményt a kódról rajzban, vagy írásban, hogy az önmagában felismerhető legyen.
10. Hagyjuk el az ellazult állapotot. Tisztázzuk le a kapott információkat.


Röviden:
- lazuljunk el, nevezzük meg a kódot, és jegyezzük/rajzoljuk le az információkat, amelyeket ez után megkapunk.


Visszajelzés a kódról: (erre a kódra már nem várjuk az eredményeket)
Image: M.Machado: Cores (from flickr)


Egy eredmény erről a kódról:
Belső tér, ahol sok élénk szín érzékelhető.
Ember-léptékű. Természetes anyagok vannak jelen, de nem az eredeti megjelenésükben.
Szintetikus szag, keveredik fa illatával.
Színek, élénk színek.
Karakteres, egyenes vonalak, jellemzően függőleges irányúak. Kezdetlegesség.
Belső tér, ahol használati tárgyak vannak: kétlábú, négylábú, a tetejükön vízszintes lappal. Természetes anyagból vannak, színspektrumuk hasonlít.
A belső tér egyik síkja nem folytonos, ott más is érzékelhető. Mintha egy ablakon néznék ki.
Ezt a látványt is a függőleges vonalak jellemzik. Néhány emberlépésnyi ledöngölt, letaposott, esetleg betonozott talaj után rét, tisztás kezdődik, üdezöld, harmatos fűvel, a háttérben házak, vagy bungalók. Nappal van, szikrázó napsütés.
Ez a cél egy olyan kép, amely egy szobát ábrázol, amiben sok természetes anyag (fa) van, fából készült asztal, lóca-szerű szék, és mind ezek, mind a fal élénk színekre van festve, dominál a kék és a zöld. Szemben egy ablak-szerű nyíláson kilátunk a szoba előtti területre.

Nincsenek megjegyzések: